Morgensang: Vi deler både glæder og sorger med hinanden. Runde fødselsdage fejres med  morgensang foran huset og møder en fødselar op til fællespsining er der ofte både fødselsdagssang og det legendariske bakkehurra, hvor man hvisker et hurra for hvert år pånær det sidste, som kommer med fuld kraft.

Lånebiler: Vi forsøger at begrænse antallet af biler, og derfor har nogle huse meldt deres private bil til Bakkens delebil-ordning, som sikrer at er der er aftalte spileregler for at låne hinanden biler. Vi bruger statens takster. Det er et billigt alternativ til egen bil for låneren og et attraktivt tilskud til bilen for den, som låner ud.

Dyrehold: Bofællesskabet har ti tønder land landbrugsjord (cirka 55.000 m2). De anvendes bl.a. til dyrehold, hvor vi i øjeblikket har heste og får. Lammene serveres efter slagtning i efteråret til fællesspisning i fælleshuset.

Dogmemiddag: Cirka hvert andet år afvikles dogmemiddag på Bakken. En gruppe entusiastiske gourmeter går amok og bruger dage på at producere en stor middag, tilberedt af de bedste råvarer. Dogmebrødrene overvåger nøje, at middagen overholder et sæt skrappe dogmeregler.