Bakkens hestegruppe har tre islandske heste. Gruppen er organiseret på den måde, at skuret p.t. er ejet af Lene i hus 14, mens de tre islandske heste er ejet af Örn Olason, som ikke bor i bofællesskabet, men på Wilhelmsvej.

Ud over de to "ejerfamilier" kan der være parter på hestene, som p.t. betaler 550 kr. om måneden. Hver part er garanteret en ridedag om ugen. Ud over betalingen har hver part en "passedag" om ugen. Pt. er der ikke andre end Lene og Marie fra hus 14 i gruppen - sammen med Örn og hans familie.

Ifølge hestegruppens vedtægter har beboere på Bakken førsteret til at komme ind som parter, men da hestene ikke kan klare et ubegrænset antal ryttere, kan der i praksis være ventetid, omend hestegruppen vil være meget fleksibel for at sikre plads til bakkeboere.

Hestene er ægte islandske heste, som er opdrættet af Örn Olasons far på Island og kommet her til Danmark i efteråret 2011 og hhv. 2012. Da hestene er meget dygtige, er det et krav for at kunne blive part på de to heste, at rytteren har de fornødne kompetencer til at ride hestene korrekt, så de ikke mister deres unikke færdigheder. Tæt på Bakken i Grønholt ligger Tølt-rideskolen, og her vil nye medlemmer evt. kunne tilegne sig de nødvendige kompetencer.

Islandske heste er en helt særlig race, som også har en anden adfærd end andre heste. Derfor lægger gruppen meget vægt på, at hestene behandles og håndteres i tråd med de gamle traditioner på Island. Det betyder blandt andet, at hest og rytter har et særlig forhold til hinanden.

Af hensyn til hestenes helbred er det vigtigt, at de ikke får andet mad end det, hestegruppen fodrer dem med - altså ingen sure æbler og franskbrød. Hvis du gerne vil give dem godbid, så pluk lidt græs eller giv dem en gulerod.

Hvis du vil vide mere om hestegruppen, så kontakt Lene i hus 14.

Du skal være logget ind for at se IntraNet siderne.